over mij

Ik ben een freelance facilitator voor duurzame transformatie van organisaties en leiderschap.

Vanuit een onafhankelijke, menselijke en frisse blik maak ik het verschil in de woekerende markt van consultants. Zo breng ik mensen en organisaties in de zorgsector opnieuw tot leven. Ik maak verbinding met de dieperliggende noden van patiënten en bewoners, medewerkers en samen-werkers en zet die centraal. Met mijn hands-on aanpak en vernieuwende werkwijzen wakker ik eigenaarschap (ownership) en leiderschap aan. Met ruim 30 jaar ervaring in grote organisaties, waarvan de helft in leidinggevende rollen, garandeer ik je kwaliteit en betrouwbaarheid, zorgzaamheid en zorgvuldigheid.

Ik faciliteer mensen en organisaties bij duurzame verandering vanuit een positieve, analyse-gebaseerde, mensgerichte, DOE-aanpak. De kanteling naar nieuw leiderschap is mijn belangrijkste drijfveer. Andere, gezondere energie introduceren om mensen, teams en organisaties (terug) levendig te maken is mijn passie! Ik voel mij als een vis in het water in grote organisaties die maatschappelijk engagement aanmoedigen en oog hebben voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Ik geloof niet in een job voor het leven. Wel in een leven vol energiegevende en flexibele rollen die op mijn lijf geschreven zijn en waarmee ik waarde creëer.

mijn missie

Van de professionele zorgverlening een sector te maken waarin:

élke organisatie of afdeling duurzaam, mensgericht en efficiënt werkt

iedere patiënt of bewoner optimaal geholpen wordt

iedere zorgverlener en zorgondersteuner zich gewaardeerd voelt

Daarbij ga ik voor een duurzame impact op lange termijn. Ik wil huidige en toekomstige generaties een werkveld schenken dat mooier en gezonder is dan hoe wij het kregen. Een omgeving waarin authentieke medewerkers vanuit samen-sturing en authenticiteit werken ín en áán hun organisatie.

viki broes
viki broes

mijn rollen

mensenwerk

Healthcare professional

mensenwerk

Corporate Activist

mensenwerk

Leiderschapskantelaar®

mensenwerk

Samenstuurder en Agile Addict

mensenwerk

(Crisis) team & project booster

mensenwerk

Mensenwerker

mensenwerk

Onderzoeker & belever

mensenwerk

Verbinder, bemiddelaar en (zelf)zorger

mensenwerk

Waardeleverancier

daarom kies je voor mensenwerk

mensenwerk

Je wil tijdelijk noden invullen via een extern consultant met een stevige achtergrond in de zorgsector. Met een pak relevante en actuele praktijkervaring en mooie referenties van je collega’s.

mensenwerk

Je wil samenwerken binnen een hoog kwaliteitskader met een consultant met de juiste mindset, vaardigheden en aanpak om de noden van je organisatie aan te vullen op een professionele, vernieuwende en ondernemende manier.

mensenwerk

Je hecht belang aan een eerlijke prijs voor kwalitatieve, authentieke en respectvolle dienstverlening. Daarbij werk je bij voorkeur binnen rechtstreekse en duurzame samenwerkingsverbanden aan een eerlijke prijs.

mensenwerk

Je verkiest een consultant met grote waardering voor processen, hulpmiddelen, documentatie, onderhandelingen en plannen. En je hecht nog meer waarde aan mensen en hun onderlinge interactie en samenwerking, werkende oplossingen en inspelen op verandering.

mensenwerk

Je wil samenwerken met iemand die buiten het patroon van gekende en vertrouwde oplossingen denkt.

mensenwerk

Je durft een stapje terug te nemen en te kijken of je doel (nog) wel overeenkomt met wat je als mens of organisatie wil uitstralen en bereiken.

mensenwerk

Je hebt aandacht voor jezelf, je collega’s en hoe jullie met elkaar omgaan.

mensenwerk

Je houdt niet van een vastgeroeste, oldskool aanpak. Integendeel: je wil sociaal en innovatief co-creëren in een veranderende wereld.

mensenwerk

Je gaat altijd voor het beste resultaat. Door samen te werken met een open, creatieve geest die doelgericht procesdenken vooropstelt. Je wil een consultant die intuïtie én analytisch vermogen combineert en bovendien houdt van pragmatisch schakelen.

mensenwerk

Je wil weten waar de knelpunten zitten in je processen en ontdekken welke bronnen je nog niet hebt aangeboord.