Referenties

Ik ben voor een van mijn equipes doelbewust op zoek gegaan naar een ‘atypische’ consultant, iemand die veel meer zou doen dan louter ad interim de continuïteit garanderen of ‘een stoel warm houden’. Het moest iemand zijn die én mijn waardevolle mensen kon ‘aanhalen’ en houden, én het team naar een ander niveau van autonomie en zelfvertrouwen kon tillen én tegelijk ook de hoognodige pragmatische en operationele veranderingen kon initiëren. En dat allemaal binnen een complexe organisatie en met een team-in-crisis. Viki is in oktober 2022 gestart en heeft de opdracht in maart 2023 afgerond en élk van die vragen/aspecten heeft zij succesvol aangepakt. Het team is onherkenbaar geëvolueerd, de werking werd doorgelicht en geoptimaliseerd op vlak van operationeel project management, ze heeft een sterk coachende rol opgenomen, ze was een ideale sparringpartner voor meer strategische reflecties etc. In de “woekerende markt van consultants” (cf. haar website) steekt ze er voor mij met kop en schouders bovenuit! Ik heb dan ook bijzonder graag met haar samengewerkt.

TOM BRAES

Directeur Humanitaire Diensten , Rode Kruis

“Ik heb nooit voor iemand mogen werken die zo goed de balans vindt tussen zakelijke belangen en menselijkheid, tussen oppakken en delegeren, tussen positiviteit en voorzichtigheid en tussen vertrouwen en challengen. Deze eigenschappen en Viki’s ervaringen hebben bij AZ Jan Palfijn in weinig tijd een rigoureuze verbetering teweeg gebracht en daar mag ze zeker trots op zijn.

JEROEN SCHÄFER

Freelance Service Delivery Manager, AZ Jan Palfijn Gent

“In de korte periode dat ik Viki heb mogen ervaren in haar tijdelijke opdracht ‘Optimalisatie processing ICT’ mijn volgende bevindingen:

  • Zeer to de point analyse vermogen en daadkracht om een mentaliteit van probleem opstapeling naar oplossingsgerichte processen te brengen
  • Zeer stipt en zeer toegankelijk tot overleg en implementatie van oplossingen
  • Fijne business partner met het hart op de juiste plaats
  • Een agoog in hart en nieren

Kortom TOP professional in haar domein met zeer brede visie en passie en maximale flexibiliteit!”

PROF. DR. MICHE DE MEYER

Clinical Coördinator bij MKA focus Orofacial Dyfunctions & VUB (Adult Education Sciences - Agogiek, AZ Jan Palfijn Gent

“Viki nam einde 2020 naadloos de rol op van leidinggevende van de dienst informatisering in het AZ Sint-Maarten en vervulde deze rol meer dan een jaar. Ze bracht de dienst en haar medewerkers naar een hoger niveau door een ambitieus maar ook haalbaar projectmanagement voor de uitrol van de diverse NexuzHealth-toepassingen en het projectmanagement van het KWS-zorgdossier. Ze stuurde hierbij het team van operationele toepassingsbeheerders van de dienst informatisering aan en coachte hen met individuele resultaatsdoelstellingen. Hierbij aandacht voor ‘de mens’ achter elke individuele medewerker. Tegelijk zocht Viki met haar ICT-kennis samen met ICT-Emmaüs naar een optimale efficiëntie voor de eindgebruikers van de zorgvloer. Voor artsen van het ziekenhuis en het management was Viki een gesprekspartner en inspirator voor de organisatie van het ICT-gebeuren nu en in de toekomst. Voor externe leveranciers nam Viki op een gezonder assertieve wijze de rol van vertegenwoordiger van AZ Sint-Maarten op om tot een succesvol resultaat te komen Samenvattend: aandacht voor de mens achter elke interne stakeholder, energiebron én resultaatsgericht, een brede ICT-kennis.”

NICO GARMYN

Directeur Kwaliteit & Strategie, AZ Sint-Maarten

Viki is als een Zwitsers zakmes, maar dan een heel uitgebreid en één dat niet meer stroef werkt: met een mes dat zeer snel en scherpe analyses maakt, met een vijl dat de scherpe kantjes er af krijgt, met een schaar die geknipt is voor de opdracht, met een vergrootglas om alles zeer scherp te zien, met een opener om vlot toegang te krijgen tot andere geledingen van de organisatie, met een meetlat om tot de juiste verdeling te kunnen komen, met een schroevendraaier om aan te vijzen waar nodig en los te maken wat vastgeroest is. Ze bekomt hierdoor een efficiënte organisatie die toch erg mensgericht blijft. Haar uitgebreide ervaring op het vlak van ICT binnen de gezondheidszorg is een troef voor het begeleiden van deze specifieke diensten maar hoeft daartoe niet beperkt te blijven. Ik kan Viki zeker ook aanbevelen om uw organisatie bij te staan in het uitbouwen van een leiderschapstraject.

PETER VAN HOYE

Directeur ICT, AZ Rivierenland

“Viki is een intelligente dame die zeldzame kwaliteiten van IT kennis, managementvaardigheden en peopleskills combineert. Ze vertrekt vanuit vertrouwen in de medewerkers, haalt het beste in hen naar boven en zet de juiste methodieken in om deze resultaten te halen. precies waaraan mijn team nood had.”

JOKE LIEVENS

Voormalig Departementshoofd Ondersteuning, Gemeente Mol

“Ik heb met plezier enkele jaren deel uitgemaakt van het team projectmanagers dat aangestuurd werd door Viki. Ze slaagde erin om van ons team een zelfsturend team te maken met een duidelijke visie op projectwerking binnen een complexe organisatie. Kritische vragen stellen, vertrouwen en goede werk/privé balans waren hier belangrijke sleutelbegrippen. Viki is een zeer gemotiveerde en enthousiaste leidinggevende die het beste naar boven haalt bij haar medewerkers.”

DRIES CAREMANS

Stafmedewerker PMO/EPD en Chief Nursing Information Officer, AZ Klina

“Ik heb jaren mogen samenwerken met Viki. Ze is een gedreven werkpaard! Een project en process manager eerste klas die zich terdege vastbijt in dossiers/projecten en deze op een professionele, deskundige en stressbestendige manier behartigt. Ik ken weinig mensen die zo correct, punctueel, georganiseerd én gestructureerd werken als Viki. Altijd in orde, altijd voorbereid. Processen analyseren en uitwerken, dat is haar ding en dat doet ze schitterend. Ze is daarnaast een zeer goeie problem manager. Objectief (mee)zoeken naar oorzaken en gericht oplossingen uitwerken, dat is haar niet vreemd. Vanuit haar interesses in en ervaringen met ‘coaching’ merk je ook dat Viki heel veel aandacht heeft voor “de mens” achter de structuren, processen, projecten, …. Dat maakt dat ze steeds rekening houdt met iedereen en beschikt over een stevige portie mensenkennis.”

KOEN JACOBS

Manager Beleidsinformatie, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“Gedurende een aantal jaren was ik HR Business Partner voor Viki en haar team bij ZNA. Ik heb Viki daarbij leren kennen als een gedreven people manager. Ze coacht haar team op een betrokken manier, met daarbij steeds een waakzaam oog op de beoogde resultaten. In samenwerking is ze empathisch, overtuigend en motiverend. Ze weet niet alleen heel goed wat ze wil op professioneel vlak, ze maakt het ook waar en dit op een respectvolle manier naar anderen toe. De drive en de niet aflatende energie die ze hierbij meebrengt, werkt aanstekelijk voor anderen. Geen woorden, maar daden bij Viki. Ze is volgens mij een meerwaarde overal waar ze haar schouders onder wil zetten.”

HELLEN ARITS

Voormalig HR Business Partner, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“Viki brings out the best in people by giving them trust, freedom and support where necessary. While still maintaining control over projects and workload. She is truly a 21st century manager. And I am privileged to have worked with here for almost 1,5 years.”

PETER MARNEF

Voormalig Teamlead ICT Development, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“Gedurende drie jaren heb ik samengewerkt met Viki op vele projecten. Ik heb Viki leren kennen als iemand die zeer gestructureerd en procesmatig kan werken. Zij is eveneens een doorzetter die resultaat gericht werkt. Viki is een project manager waarmee ik zeker nog projecten mee wil uitvoeren, daarom wens ik haar nog veel succes toe met het verder verloop van haar carrière.”

JORIS THAELS

Voormalig Project Manager bij EDS, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

Viki is in oktober 2022 gestart bij Rode Kruis-Vlaanderen als manager a.i. Interventie. In een mum van tijd heeft ze de noden van de organisatie en van het team Interventie kunnen capteren. In de periode dat ze tewerkgesteld was bij Rode Kruis-Vlaanderen is ze erin geslaagd om het team Interventie te laten opfleuren en heeft ze collega’s geholpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Kritisch maar op een proactieve manier heeft ze ervoor gezorgd dat de divisie Humanitaire Diensten vooruitgang geboekt heeft op vlak van projectwerking en projectopvolging. Ik kan Viki alleen maar aanraden. Ze heeft mij persoonlijk ook veel bijgeleerd.

RAPHAEL COUDOUX

Manager Projecten Humanitaire Diensten, Rode Kruis

Ik heb het genoegen gehad om te mogen samenwerken met Viki in het AZ Jan Palfijn Gent. Viki bezit een zeer brede set van skills, naast een fantastische Healthcare professional en manager is ze ook een ongelooflijke coach. Ze slaagt erin door middel van samenwerken de volledige organisatie in beweging te zetten en behaalt daarbij onmiskenbare resultaten. Een echt toppertje!

STEPHEN AMPE

ICT Systeembeheerder, AZ Jan Palfijn Gent

Ik had het genoegen om met Viki te mogen samen werken in het AZ Sint Maarten. Zij nam er de rol als diensthoofd informatisering op. Haar kracht bestaat enerzijds uit de IT kennis die ze bezit en anderzijds haar menselijke aanpak als leidinggevende. Haar ruime ervaring die ze op zak heeft, stelt haar in staat om complexe IT-vraagstukken visueel inzichtelijk te maken. Door haar scherpe blik en analytisch vermogen is ze in staat om de juiste oplossingen te zien en te implementeren. Haar organisatietalent waardoor ze verschillende projecten tegelijkertijd kan aansturen, maken het voor iedereen overzichtelijk en duidelijk in welke richting wordt gestuurd. Het ‘sturen’ doet ze door het betrekken van medewerkers, die ze hiervoor de volledige autonomie en competenties geeft. Kortom dus echt ‘mensenwerk’! Ik raad Viki dan ook ten zeerste aan en hoop ook nog met haar in andere opdrachten te kunnen samenwerken!

VERONIQUE VANDEGUCHT

Freelance Kwaliteits- en project management

Ik heb Viki leren kennen als manager van de dienst Informatisering in het Sint Maarten ziekenhuis. Ik heb haar ervaren als een gedreven en empathische manager, met een luisterend oor wanneer nodig. Dankzij haar uitgebreide kennis over de ziekenhuis processen en over ICT oplossingen die kunnen toegepast worden, heb ik op korte tijd veel bijgeleerd.
Maar wat me vooral zal bijblijven is haar stijl: coachend en motiverend, biedt structuur, maar geeft voldoende ruimte om autonoom te werken. Viki kijkt naar de persoon achter de functie, neemt iedereen mee in het verhaal, daagt je uit om verder te kijken, en haalt zo het beste uit ieder teamlid. Zeer verfrissend en inspirerend!

LIESBETH VERMEYLEN

Teamleider Dienst Informatisering, AZ Sint-Maarten

“Viki is one of those charismatic people that knows exactly how to get an organisation forward. Whilst primarily focussing on people and the strenghts everyone has, she understands the need for moving forward and achieving goals in a pleasant but clear way. Strong IT skills, process driven vision & a great ‘gut’ feel. She can ‘spark’ a department & bring it to a higher level anytime!”

herwig ruttens

Voormalig Hoofdverantwoordelijke ICT , AZ Rivierenland

“Viki is een topdame! Ze motiveert, inspireert, houdt een spiegel voor bij alle teamleden, op een respectvolle manier. Tegelijkertijd houdt ze focus op de projecten en te bereiken doelen. Dit is haar grootste troef: een perfecte combinatie van coaching en hands on projectmanagement. Dankjewel Viki voor de fijne samenwerking!”

ELLEN DE VOS

Directeur Kwaliteit, Personeel & Organisatie, AZ Rivierenland

“Als Algemeen directeur ICT & administratie bij ZNA heb ik met veel genoegen een deel van het groeipad van Viki van heel nabij mogen mee beleven en vorm geven. Sterk projectmanagement en een resultaatsgedreven focus, gecombineerd met een belangrijke aandacht voor haar team en de mensen die bij de projecten betrokken zijn, zijn (naast nog vele andere skills) voor mij typische kenmerken van Viki. Steeds op zoek naar oplossingen, gedrevenheid en een stimulerende invloed op al met wie ze samenwerkt, zorgen voor de vele succesvolle realisaties.”

RUDY POEDTS

Voormalig Algemeen directeur ICT & Administratie , ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“De lange lijst van aanbevelingen spreekt voor zich, ik kan deze alleen maar bevestigen. De talenten die ik het meest kan waarderen zijn authenticiteit, efficiëntie, doelgerichtheid en haar flexibiliteit in uitvoering van taken die vereist zijn om het vooropgestelde doel te bereiken.”

BRUNO DE GEEST

Manager ICT Applicaties, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“Viki is een energieke gedreven project manager met oog voor deadlines zonder het menselijk aspect te vergeten. Zij brengt structuur in alle projecten en zorgt door haar doorgedreven people management skills dat de nodige resultaten worden behaald. Ze is een meerwaarde voor de organisatie. Het was een plezier om met haar samen te werken.”

ASSUNTA LOMBARDO

Strategisch Aankoper, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“Met plezier heb ik Viki als teammanager mogen ervaren, als geen ander kan zij een team naar “the next level” brengen en teamleden het beste in zichzelf laten ontdekken. Zij bezit buitengewone skills om complexe chaotische situaties om te buigen tot beheersbare gestructureerde projecten. Ze is bijkomend een uitzonderlijke, progressieve people manager die door het bieden van vertrouwen, vrijheid en het hen continue challengen, haar medewerkers optilt naar een hoger niveau. Het was absoluut een verrijkende ervaring om met haar te mogen samenwerken.”

ROELAND VERBERCK

Enterprise Architect, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“Viki is a real pleasure to work with as manager and coach. With a sharp eye for processes, context and situations she can put drive in a team, taking it to the next level by bring out the best in people.”

GIE SPAEPEN

Voormalig Teamlead ICT Development, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“Met Viki aan boord weet je welke richting het schip gaat. Sterk in projectmanagement, een goede analytische geest, teamspirit, … iemand die ervoor gaat. Structuur draagt zij hoog in het vaandel. Een vergadering is voor haar geen kletsuurtje, maar een bijeenkomst waar afspraken worden gemaakt, opgevolgd en ook nagekomen moeten worden.”

PATRICK VANDEWIELE

Voormalig ICT Business Analist, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“It’s been a great pleasure to work with Viki. She’s a dedicated professional who structures her environment in order to cope with complexity. She makes processes live. Viki has what it takes to motivate and organise people (in her team and beyond) to go for ambitious targets and reach them.”

STEPHANE JANS

Voormalig Directeur ICT Strategie & Toepassingen , ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“Ik contracteerde Mensenwerk voor een interim ICT management en gelijktijdige individuele -en teamcoachingopdracht binnen het ICT Team van AZ Jan Palfijn Gent. Viki heeft onze tijdelijke crisis aangegrepen om vanuit haar ervaring ons team terug te laten samenwerken in een sfeer van participatie en betrokkenheid. Bij haar start lag er absoluut geen blauwdruk op de plank maar Viki is erin geslaagd een houvast voor de medewerkers neer te zetten en de ICT ondersteuning naar een merkbaar hoger niveau in de organisatie te tillen. Ze kon onze medewerkers terug empoweren en eigenaarschap installeren binnen een duidelijk speelveld. Zelf is ze zeer toegankelijk voor de verschillende actoren binnen het ziekenhuis, dit vanuit een zeer brede visie en flexibiliteit. Ze kon hierbij het bos aan projecten structureren en vanuit een nieuwe, oplossingsgerichte aanpak met oog voor capaciteit en voldoende business overleg benaderen. Viki is een op en top professional in haar domein, zowel als manager als coach.

FRANCKY DELEU

ICT & Facilitair Directeur , AZ Jan Palfijn Gent

Eind januari 2022 kwam Viki aan boord als ICT manager ad interim in het AZ Jan Palfijn Gent. Met een indrukwekkende combinatie van technische kennis, crisismanagement en “mensenwerk” nam ze het hele team mee op sleeptouw. Viki is doordrongen van proces- en projectmatig werken en reikt anderen ook de nodige tools aan om hiermee zelf aan de slag te gaan. Ze durft oubollige management en HR praktijken in vraag te stellen, steeds met aandacht voor de mensen binnen het team. Viki was voor mij een ideale sparringpartner, die met een verfrissende blik een lans breekt voor toekomstgericht personeelsbeleid, leiderschap en samensturing.

JEROEN BURGELMAN

ICT Service Delivery Coördinator, AZ Jan Palfijn Gent

Viki luistert, registreert, structureert en vertaalt de noden en de wensen perfect.

DR. GUNTHER DE PRAETER

Diensthoofd Radiologie en Voorzitter Medische Raad, AZ Sint-Maarten

Viki is iemand die alle facetten van een proces beheerst, zowel de puur technische als de meest eenvoudige manuele handelingen, en ze is ook niet bang om wijzigingen door te voeren om een goede balans te creëren tussen de verschillende schakels. In het project waarin wij samen werkten kwam de term “mensenwerk” geheel tot zijn recht. Viki aarzelde niet om enorm veel aandacht te schenken aan het vermijden van te veel manuele handelingen voor verpleegkundigen door de IT omgeving hierop aan te passen en net dat is iets wat wij als IT’ers soms wel eens uit het oog verliezen.

LUC VOLCKAERTS

Verantwoordelijke ICT & Administratie Labo Klinische Biologie, AZ Sint-Maarten

“Zeer degelijke en resultaatgerichte consultant. Met respect voor de waarden van AZR heeft ze een belangrijke reorganisatie binnen ICT niet alleen op de rails gezet maar ook begeleid zodat deze aanvaardbaar was voor elke werknemer. Zij slaagt erin om de efficiëntie voor de organisatie te integreren met de wensen van de individuele werknemer.”

BART VAN BREE

Afgevaardigd bestuurder, AZ Rivierenland

“Viki heeft ons team na een fusie begeleid en gecoacht. Met haar steevast optimisme en resultaatgerichtheid weet ze als geen ander hoe een team te motiveren. Dankzij kleine tips en boeiende inzichten, zowel persoonlijk als werkgerelateerd helpt ze om een goeie balans te vinden tussen werk/privé en tot een efficiënte teamwerking te komen. Haar brede ICT-achtergrond was een toegevoegde waarde om te ondersteunen in onze projecten. Bedankt voor de inspirerende samenwerking!”

DAVY DE SMET

ICT Systeembeheerder, AZ Rivierenland

“De afgelopen maanden werkte ik intensief met Viki samen tijdens haar opdracht bij het gemeentebestuur van Mol. Viki combineert haar ICT-kennis met heel wat soft skills. Deze combinatie vind je niet vaak. Ze is dan ook de geknipte persoon voor het aansturen en coachen van ICT-teams, maar ook voor het leiden van complexe IT-projecten met talrijke betrokken partners. Een sterke persoonlijkheid die weet van aanpakken én de nodige kennis van zaken heeft.”

ROELAND KORTLEVEN

Bestuurscoördinator dienstverlening en communicatie, Gemeente Mol

“Efficiënt, no-nonsense, super proces-analyses met creatieve oplossingen voor knelpunten, doorbreken van silo’s, sterk in opbouwen van goede relaties en focus op samenwerking: het zijn maar een paar voorbeelden hoe Viki de projecten in ZNA aanpakte!”

ANNICK WAUTERS

Directeur Kwaliteit & Innovatie, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“Ik heb Viki leren kennen bij ZNA als een kei in projectplanning. Ze is gefocust op het einddoel, kan als geen ander een heldere scope afbakenen, deadlines opvolgen, knelpunten analyseren en een doorbraak faciliteren wanneer een project geblokkeerd zit. Ze is in staat om in no time met zeer gerichte vragen, in eender welke materie, naar de kern van de zaak door te stoten en out-of-the-box oplossingen voor te leggen. Als leidinggevende gaat Viki op zoek naar de talenten van medewerkers die ze inzet op de plek waar ze het meeste kunnen bijdragen tot de dienst, waar ze gelukkig zijn en waar ze in hun flow geraken. Bij Viki komt de mens altijd op de eerste plaats. Wat niet wil zeggen dat het daarom altijd makkelijk is. Bij Viki kom je namelijk wel op de eerste plaats, maar moet je wel werken voor je geluk en je flow. Als coach werkt ze in een ongelooflijke omgeving. In de wei tussen de paarden en andere dieren, kom je gelijk al een stuk tot rust. In haar andere rol zal Viki op zoek gaan naar de echte persoon en wat die persoon gelukkig maakt. Alles kan, niets moet. Dicht bij jezelf blijven, wat voor jou werkt. Dat heb ik geleerd van Viki en daar ben ik dankbaar om.”

INGE TORFS

Voormalig Manager Medische Administratie & Patiëntenonthaal, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“Bij ZNA heb ik met bewondering Viki’s aanpak mogen ervaren. Zij is één van die witte raven die haar talenten in change, project en people management weet te combineren en zo een team in een complexe en uitdagende omgeving naar het doel weet te leiden. Haar no-nonsens aanpak en motiverende management stijl wordt door haar collega’s, teamleden en het management van het ziekenhuis erg gewaardeerd. Een plezier om dit te hebben mogen ervaren! “

BERT DAENEN

Voormalig Manager ICT Collaboratieve Applicaties , ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“I know Viki as a focused result driven IT manager with an excellent business knowledge an technical expertise. Her most valuable skill is to coach and motivate people towards the best solution.”

HEIDI BAUER

Voormalig Financieel Directeur Controlling, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“I experienced Viki as a highly motivated and very dedicated team member always prepared to go for the extra mile to achieve the best results. With her no nonsense but structured approach she always kept clear focus on the customer’s demand but in parallel also looked for (process) improvements where possible.”

BART VAN DORPE

Voormalig Director ICT Services bij Telenet, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)

“I’ve had the pleasure to work with Viki over a period of 6 months. During that time I have experienced Viki as a talented, goal oriented software domain manager with excellent organisational, communication skills combined with drive and ambition. She is an asset to any organisation and would welcome her in my team any time.”

THIERRY VERSTRAETE

Voormalig ICT Support Manager, ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen)